Πρόγραμμα Σχολικής Μελέτης Για τα Παιδιά του Δημοτικού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σχολικής μελέτης

Πρόκειται για την καθημερινή προετοιμασία του μαθητή που γίνεται μέσα στο Φροντιστήριο για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Οι εκπαιδευτικοί μας οργανώνουν το διάβασμα του κάθε παιδιού, εξηγούν το μάθημα και παρεμβαίνουν όταν κάποιος μαθητής χρειάζεται βοήθεια.Στο τέλος ελέγχουν το κάθε παιδί ξεχωριστά προκειμένου να βεβαιωθούν ότι έχει κατανοήσει το μάθημά του και έχει λύσει σωστά και τις εργασίες του.

Ποιός είναι ο στόχος της Σχολικής Μελέτης

Ο βασικός μας στόχος είναι να μάθουν οι μαθητές να προετοιμάζονται και να μελετάνε με τον σωστό τρόπο, να image2τελειώνουν τα μαθήματα σε συγκεκριμένο χρόνο, να μην αφήνουν κενά, βάζοντας έτσι τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

 Ο ρόλος των εκπαιδευτικών μας                      

Οι έμπειροι εκπαιδευτές μας οργανώνουν το διάβασμα των παιδιών, λύνουν τις απορίες τους, βάζουν χρονοδιαγράμματα, στηρίζουν, συμβουλεύουν, αξιολογούν και επιβραβεύουν τους μαθητές μας!

Τι κερδίζει ο μαθητής από το πρόγραμμα της σχολικής μελέτης                    

Μαθαίνει να μελετά μόνος του με τον σωστό τρόπο, να οργανώνεται, να στηρίζεται στις δυνάμεις του και να αναπτύσσει κριτικό τρόπο σκέψης. Λύνει τις απορίες του, εμβαθύνοντας και αποκτά αυτοπεποίθηση. Έτσι απαλλάσσεται από το καθημερινό άγχος του σχολείου και έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεση του ώστε να  αναπτύξει και άλλα ενδιαφέροντα.

image3

Τι κερδίζει ο γονιός

Ο γονιός δεν χρειάζεται να γίνει «εκπαιδευτικός». Μπορεί μαζί μας να νιώθει ήσυχος και σίγουρος, ότι το παιδί του πηγαίνει καθημερινά διαβασμένο στο σχολείο του χωρίς κενά ή ελλείψεις.

Έτσι αποφεύγονται εντάσεις, πιέσεις και συγκρούσεις που δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια από το άγχος του καθημερινού διαβάσματος. Με τον τρόπο αυτό όλη η οικογένεια κερδίζει ποιοτικό χρόνο του οποίου μπορεί να αξιοποιεί με όποιον τρόπο επιθυμεί.image4

   

Το Πρόγραμμα της «Σχολικής Μελέτης»

Καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή

Σας δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στο παιδί σας από :

1 ώρα μελέτης (Μαθηματικά ή Γλώσσα)   μέχρι  και
2,30 ώρες μελέτης σε όλα τα μαθήματα.

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά από την Β’ και την ΣΤ’ Δημοτικού.image1