Κλειστά μένουν τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.

Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν στις 11 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο.

Τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Επιπλέον, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. «Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η φράση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει ότι οι αντιρρήσεις των ειδικών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού να μην ανακοινώσει το άνοιγμα τους και φαίνεται ότι δεν υπάρχει νόημα να ανοίξουν φέτος.

Σήμερα το απόγευμα, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση. Βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με την Επιτροπή Επιστημόνων για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών.

πηγή